Protestat în fața CJ Cluj – 30.10.2015

Angajații Aeroportului au protestat în fața CJ Cluj: „Aţi fost la inaugurare, acum asiguraţi finanţare”.

Protestatarii au adus, de asemenea, şi pancarte pe care scria “Nu spuneţi adio legăturii Clujului cu Europa”, „Nu blocaţi aeroportul Cluj”, „Ne dorim să ne lăsaţi să muncim”, „Aţi fost la inaugurare, acum asiguraţi finanţare”, „Noi vrem dezvoltare, nu blocare”.

De asemenea, protestatarii au adus o pancartă cu faţa preşedintelui CJ Cluj Mihai Seplecan sub care scria “Ai venit şi ne-ai minţit. Preşedintele Consiliului Naţional al Mincinoşilor”.

”Dacă ne place să ne mândrim cu Cluj Capitală a Tineretului, să ne placă să ne mândrim și cu aeroportul. Autoritățile trebuie să înțeleagă că între Aeroport și companiile aeriene, între Consiliul Județean și Aeroport trebuie să fie o legătură simbiotică. Nu spunem că nu ne-au ajutat însă de doi ani totul trenează, începând de la platforma de staționare până  la intermodal. Domnul Seplecan promite multe dar nu face nimic. Când a venit președinte a promis că rezolvă lucrurile. Am încercat după ce s-a instalat să vorbim cu dânsul, am solicitat modificarea unui act normativ astfel încât să se facă o reparație salarială și pentru angajații aeroportului care au acelaşi salariu de 5 ani, solicitare la care nici măcar nu am primit un răspuns. Platforma ne-ar ajuta să parcăm alte avioane de mici dimensiuni astfel încât în situațiile în care avem aeronave redirecţionate de pe alte aeroporturi să le putem primi. Intermodalul ne-ar ajuta să colaborăm mai eficient cu firmele din industrie care au nevoie ca materialele lor să fie transportate rapid. Nici nu mă gândesc cât de benefic  ar fi să avem o cale ferată, un masterplan. O prelungire a pistei de la 2100 m la 3500 de metri ne-ar ajuta să atragem  și alte companii, în lipsa acesteia pierdem companii și implicit pasageri”, a declarat Gabriel Ene, președintele sindicatului din cadrul aeroportului.

„Am ieșit în stradă deoarece vrem continuarea investițiilor”, a spus unul dintre protestatari.

În lipsa preşedintelui Consiliului Judeţean,  Mihai Seplecan, care în aceste zile se află într-o excursie în Grecia la Muntele Athos, cel care a ieşit la discuţii cu angajaţii aeroportului a fost vicepreşedintele instituţiei Vakar Istvan.

„Nu pot spune nimic nou față de ce nu am mai spus deja. Aeroportul, cel puţin pentru mine, este cea mai importantă investiţie și trebuie susţinută”, a spus Vakar.

Angajaţii aeroportului vor protesta şi în zilele următoare.

Articol preluat din ziarul  Monitorul de Cluj.