Comunicat Sindicat AIAIC – 13.10.2017

SINDICATUL INDEPENDENT AL AEROPORTULUI INTERNAȚIONAL „AVRAM IANCU” – CLUJ

Organizație membră a Federației Sindicatelor Aeroportuare din România

Str. Traian Vuia Nr. 149, Cluj-Napoca, Tel/Fax 0264 307 506, e-mail sindicat_airport_cj@yahoo.com

COMUNICAT

Am citit cu stupefacție comunicatul de presă al președintelui CJ Cluj Alin Tișe, referitor la mitingul anunțat al angajaților și de la prima citire nu putem înțelege de ce domnia sa continuă o lupta al cărei sens nu îl poate nimeni înțelege.

A început această luptă printr-o ilegalitate, nepublicând în timpul util prevăzut de lege, un proiect de hotărâre care apoi/ în mod nefericit, a devenit Hotărârea nr. 220/2017 a CJ Cluj, A continuat apoi cu promovarea surprinzătoare a proiectului. Când spunem surprinzătoare, ne referim la imixtiunea nepermisă a CL Cluj în probleme care țin exclusiv de competența consiliului de administrație al unei instituții, oricare ar fi aceasta. Încă din art 4 al faimoasei, deja, OUG 109/2011, se precizează că autoritatea publica tutelară nu poate interveni în activitatea de administrare și conducere a întreprinderii, legiuitorul întărind acest aspect și prin art. 9 al aceluiaș act normativ care, la litera c), stipulează că numirea și revocarea directorilor este atributul connsiliului de administratie.

A scos domnul președinte al consiliului județean vreun cuvânt despre aceste flagrante încălcări ale legii atunci când, prin hotărârea menționată  dădea indicații consiliului de administrație despre ce și cum să facă? Nu, deși este o atribuție a tuturor celor din această instituție să respecte prevederile legislației. În schimb, domnia sa afirmă, că în niciun caz nu sunt încălcate prevederile legale, ”manipulând ordinar” ( ca să îl citez) opinia publică.

Încercarea disperată de a modifica Hotărârea 220/2017 a CL Cluj nu a făcut decât să ducă în ridicol echipa de ”specialiști” și pe cel ce avizează toate proiectele, textul modificat nefăcând altceva decât să creeze o mai mare stare de confuzie și să păstreze imixtiunea în probleme care nu privesc consiliul județean.

Vorbește domnul președinte de investițiile în bani – desigur, extrem de consistente pe carea le-a făcut consiliul județean. Dar de ce nu vorbește de rezultatele realizate pe aceste investiții, de ce nu vorbește de investiția în capital  uman care a făcut posibila ca aceste investiții să se justifice. Că doar CL Cluj a mai făcut multe investiții dar care, în cea mai mare parte, s-au dovedit păgubitoare.

Se spune că omul sfințește locul  fapt dovedit de întregul colectiv al aeroportului care este mândria emblematică a județului. A uitat domnul președinte că numai cu o zi înainte de promovarea hotărârii cu pricina, a venit /a aeroport cu ocazia unui eveniment deosebit (pasagerul cu numărul 2.000.000) și a felicitat, mieros, întreg colectivul  pentru rezultate deosebite? S-a investit, da, dar munca oamenilor a făcut ca această investiție să crească exponențial,

Comunicatul dat de președinte/e Alin Tișe se referă la mitingul salariaților dar s-a folosit numai de acest pretext, domnia sa nevrând altceva decât să denigreze cu orice preț conducerea aeroportului, pe care o biciuiește de la un capăt la altul al comunicatului.

Noi nu vorbim în numele angatorilor. Este treaba domniilor lor să o facă. Noi apărăm angajații care duc greul ca acest aeroport să se dezvolte continuu, lucru posibil numai cu un bun management. Noi apărăm angajații pe care dumneavoastră îi denigrați considerând că se lasă manipulați.

Îl rugăm pe domnul Alin Tișe să facă dovada faptului că angajații au fost scoși cu forța și sub proferarea amenințărilor celor din conducere, pentru că, în caz contrar vom considera spusele domniei sale drept calomnii.

Domnule președinte, am suspendat protestul pentru că mai sunt oameni de bine care vor să încercăm soluționarea acestui conflict pe cale amiabilă.

Dacă, într-un fel sau altul problema nu se rezolvă, vom relua protestul și tot vom ieși în stradă.

Nu trebuie să ne dați dumneavoastră motive în plus.

În numele „manipulaților” de pe aeroport,

Gabriel  Ene – președinte sindicat

(Vezi comunicatul oficial)